Image default
Groningen

10 jaar cel voor dader ripdeal in Groningse Foxhol

Foxhol – De verdachte van de schietpartij bij de ripdeal in het Groningse Foxhol is donderdag door de Rechtbank Noord-Nederland, locatie Groningen, veroordeeld tot tien jaar gevangenisstraf ter zake van doodslag, wapenbezit, bezit van harddrugs (cocaïne) en het beschadigen van een auto.


Op 13 januari 2017 hadden verdachte en het slachtoffer een ontmoeting in een woning in Foxhol, waar verdachte en diens medeverdachte een halve kilo cocaïne zouden leveren aan het slachtoffer en diens twee medeverdachten. Zowel verdachte als het slachtoffer waren tijdens deze bijeenkomst gewapend. Toen bleek dat het slachtoffer en diens medeverdachten zonder te betalen er met de cocaïne vandoor gingen, heeft verdachte vanuit de deuropening van de woning met een semiautomatisch vuurwapen een aantal schoten gelost in de richting van het wegvluchtende slachtoffer, waarbij één van de kogels het slachtoffer dodelijk heeft getroffen.

Door de raadsman is gesteld dat verdachte uit zelfverdediging heeft gehandeld, omdat het slachtoffer tijdens het wegrennen een vuurwapen op verdachte heeft gericht. De rechtbank heeft, naar aanleiding van forensisch onderzoek en van getuigenverklaringen, geoordeeld dat onvoldoende aannemelijk is geworden dat het schietincident is verlopen zoals verdachte heeft verklaard. Het beroep van de verdediging om verdachte te ontslaan van alle rechtsvervolging is daarom verworpen.

Dit kan u ook interesseren:

Verfbrander zorgt voor brand in dakgoot en spouw in Nieuwe Pekela

Vrijstaande stenen garage flink beschadigd na brand in Nieuwe Pekela

Automobilist raakt onwel en ramt geparkeerde auto en belandt op de kop in Vlagtwedde

error: Deze content is beveiligd!