Image default
Friesland

Zwollenaar (21) onder invloed knalt op boom en belandt in sloot bij Waskemeer

Waskemeer  – Op de Schansdijk is Waskemeer is zondagmiddag een automobilist met zijn voertuig uit de bocht gevlogen, in botsing gekomen met een boom en op zijn kant in een droge sloot terechtgekomen.


De brandweer uit Haulerwijk, twee ambulances en de politie kwamen ter plaatse voor de hulpverlening. In het voertuig zaten ten tijde van het ongeval twee personen. De bestuurder, een 21-jarige man uit Zwolle, en zijn bijrijder zijn gecontroleerd op verwondingen. De bestuurder is door de ambulance meegenomen naar het ziekenhuis. De bijrijder is alleen gecontroleerd, maar vervoer naar het ziekenhuis was niet nodig.

De agenten ter plaatse hebben bij de bestuurder ook een drugs- en alcoholtest afgenomen. Hieruit bleek dat de bestuurder onder invloed was, waarna hem artikel 8 is opgelegd. Bij de bestuurder zal een bloedproef worden afgenomen om te zien wat hij precies heeft gebruikt. De bijrijder is door de politie aangehouden. Dit omdat er drugs werd aangetroffen in de auto. Omdat de bijrijder toegaf dat dit van hem was, werd hij aangehouden.

Een aanrijdingsselecteur van de politie kwam ook op de plek van het ongeval om onderzoek te doen naar de toedracht. Tijdens het incident was de weg afgesloten voor het overige verkeer. Een berger heeft uiteindelijk de auto op het droge gezet en weggebracht.

Dit kan u ook interesseren:

Moeder en 3-jarig kind vermist uit Heerenveen: auto leeg gevonden langs snelweg A28

©Noordernieuws

Grote bult gemaaid gras in brand langs N361

Nieuwsuitkollum

Aangebrande knakworstjes laat brandweer uitrukken

Nieuwsuitkollum
error: Deze content is beveiligd!