Image default
Friesland

Dode en zwaargewonde bij steekpartij in Munein

Munein – In Munein, een dorp in de gemeente Tietjerksteradeel, kregen de hulpdiensten omstreeks 19:10 uur een melding binnen van een geweldsdelict.


Aan de Mounewei vond een steekpartij hebben plaatsgevonden. Meerdere politie-eenheden, ambulances en een traumateam werden ingeschakeld.

Bij de steekpartij vielen volgens de politie twee zwaargewonden. De slachtoffers werden ter plaatse voorzien van medische hulpverlening door de ambulancehulpverleners, welke assistentie kregen van het per traumahelikopter ingevlogen traumateam. Één slachtoffer werd na de stabilisatie met spoed overgebracht naar het ziekenhuis. Een tweede slachtoffer overleed ter plaatse aan zijn verwondingen.

Het plaats delict werd door de toegesnelde agenten afgesloten. Nader onderzoek zal de toedracht van het incident moeten verklaren. De politie heeft één verdachte aangehouden.

Update
Het slachtoffer dat eerder vanavond na een steekincident in een woning aan de Mounewei zwaargewond is geraakt, is een 38-jarige man uit de gemeente Tytsjerksteradiel. De verdachte die de politie kort na het incident heeft aangehouden is een 27-jarige man uit dezelfde gemeente.

Het slachtoffer dat het steekincident van gisteravond niet heeft overleefd, is een 44-jarige man uit Almere. De hulpdiensten kwamen na de melding in grote getale naar de Mounewei in Mûnein, maar dit mocht niet meer baten. De man is overleden aan zijn verwondingen.

Dit kan u ook interesseren:

Politievrijwilliger ontslagen na meermaals raadplegen politiesystemen voor privédoeleinden

Slootwal in de brand in Fochteloo

Drie aanhoudingen in Rotterdam na grote oplichtingszaak postpakketten uit Friesland

error: Deze content is beveiligd!