Image default
Corona Drenthe Friesland Groningen

Zeer weinig nieuwe coronabesmettingen in Noord Nederland in vergelijking met andere provincies

Noord Nederland – In vergelijking met andere delen van Nederland zijn er de afgelopen tijd weinig nieuwe coronabesmettingen vastgesteld in de provincies Groningen, Friesland en Drenthe.


In de periode 28 juli t/m 4 augustus zijn er in Friesland negen personen positief getest op corona. In Groningen zijn er in die periode 23 personen positief getest en in Drenthe gaat het om vijf personen. In deze periode is er niemand uit de Noorderlijke provicies overleden aan het virus.

Deze cijfers zijn zeer laag in vergelijking met andere provincies in Nederland.  Zo zijn er in dezelfde periode 1209 personen positief getest in de provincie Zuid-Holland. In Noord-Holland 618 positief getest en in Noord Brabant 333 positief getest.

Reishistorie

In de afgelopen week zijn 218 personen in Nederland, met een positieve COVID-19 test, 14 dagen voor aanvang van de vastgestelde besmetting in het buitenland geweest. De meeste positief geteste mensen met een reishistorie zijn in Spanje geweest, 23%. Daarna volgen reizigers naar Frankrijk met 16%, België met 15% en naar Duitsland met 9%. Dit betekent niet dat al deze mensen de besmetting in het buitenland hebben opgelopen.

Om verdere verspreiding van het virus te voorkomen is het belangrijk dat mensen zich aan de maatregelen houden. Afstand houden en bij klachten thuisblijven en testen. Handen wassen, niezen en hoesten in de elleboog en het gebruik van papieren zakdoekjes.

Fotograaf: Pixabay

Dit kan u ook interesseren:

Schoorsteenbrand in Klijndijk

Omstanders bevrijden kind dat vast zit met voet in spaken van fiets

Trekker belandt op de kop in sloot bij Sellingen; bestuurder bekneld (video)

error: Deze content is beveiligd!