Image default
Friesland Groningen

Zeer grote brand verwoest akkerbouw bedrijf in Munnekezijl (video)

Munnekezijl – Aan de Olde Borchweg in Munnekezijl heeft in de nacht van maandag op dinsdag een zeer grote brand gewoed bij een land/akkerbouw bedrijf. Bij de brand zijn meerdere schuren verloren gegaan.


Rond tien over twee werd de brandweer gealarmeerd voor de brand. Al vrij snel werd opgeschaald naar een zeer grote brand. Korpsen uit de provincie Groningen en Friesland werden massaal gealarmeerd voor de brand.

Bij aankomst van de brandweer stond een schuur al volledig in lichterlaaie. Al vrij snel werd duidelijk dat ook een tweede schuur niet te redden viel. De brandweer heeft hierop besloten om de brand gecontroleerd te laten uitbranden en zich in te zetten op het behoud van een nabijgelegen woonhuis. Bij de brand is ook asbest vrijgekomen. Tijdens de brand waren er geen dieren en/of personen binnen.

De politie had de toegangswegen richting het incident afgezet om de hulpverlening zo spoedig mogelijk te laten verlopen. Hoe de brand heeft kunnen ontstaan is niet duidelijk. Voor zover bekend zijn er geen gewonden gevallen.

Dit kan u ook interesseren:

Persoon vast in hekwerk in Groningen; gewond naar ziekenhuis

Vrouw botst met auto tegen boom in Hurdegaryp

Landelijke finale 112-klasse brandweerwedstrijden gespeeld in Bedum

error: Deze content is beveiligd!