Image default
Friesland

Grote brand Grou onder controle, twee brandweermannen lichtgewond

Grou – Donderdagmiddag omstreeks 12.30 uur werd de brandweer gealarmeerd voor een brand in een loods aan de Oedsmawei. Omdat het een loods betrof met boten, werd er al snel opgeschaald naar ‘middelbrand’.


Toen de brandweerlieden ter plaatse kwamen, stond de loods al geheel in brand. Hierop werd besloten om op te schalen naar ‘zeer grote brand’ en een grip-1 situatie af te geven. De brand is begonnen in een kruiser welke in de loods stond. De brand is geheel uitslaand wat zorgt voor forse rookontwikkeling.

De loods kan door de grote brand als verloren worden beschouwd. De brandweer is met veel eenheden ter plaatse om de brand onder controle te krijgen. De brandweer adviseert om omwonden ramen/deuren gesloten te houden en de ventilatie uit te schakelen.

Bij de brand raakten twee brandweermannen lichtgewond nadat een muur was omgevallen. Ze kwamen er met de schrik vanaf. medische behandeling bleek niet nodig te zijn voor de brandweerlieden. Ook een medewerker had rook ingeademd en is door ambulancepersoneel ter plaatse nagekeken.

Rond 15:30u heeft de brandweer het sein brand meester gegeven. De weg blijft nog wel afgesloten voor de nablus werkzaamheden.

Dit kan u ook interesseren:

Politie schiet ontsnapte stier dood die bij carpool in Sumar loopt

Vrouw belandt met auto op de kop in heg na ongeval bij Waskemeer

Twee voertuigen botsen op kruising in Drachten

error: Deze content is beveiligd!