Image default
Friesland

Update: zeer grote brand bij Kringloop Omrin Estafette in Sneek

Sneek – Vrijdagmiddag omstreeks 16.20 uur werden de brandweerlieden gealarmeerd voor een brand bij Kringloop Omrin Estafette aan de Professor Zernikestraat in Sneek. Tijdens het aanrijden van de brandweerlieden waren de rookwolken al goed te zien in de omgeving.


Meerdere brandweerkorpsen uit Sneek, IJlst, Heeg, Joure en Bolsward werden opgeroepen om de brand te blussen. Nog voordat de eerste brandweerlieden ter plaatse waren, werd er al opgeschaald naar ‘grote brand’. Niet veel later werd er ‘zeer grote brand’ gegeven en werd er een Grip-1 situatie afgegeven.

Omdat in het begin nog onduidelijk was of er personen aanwezig waren in het pand, werd ook de traumahelikopter gealarmeerd. Toen bleek dat iedereen het pand op tijd wist te verlaten, kon deze worden geannuleerd. Door de enorme rookontwikkeling werd ook een NL-Alert uitgegeven. Heeft u last van de rook? Sluit ramen en deuren en schakel automatische ventilatie uit.

De brandweer meldt dat het pand als verloren kan worden beschouwd. Er wordt ingezet op het voorkomen van overslag naar naastgelegen panden. Op foto’s is te zien dat naastgelegen loodsen leeggehaald worden door brandweer en ondernemers. Vrachtwagens, boten en motoren worden in veiligheid gebracht.

Update 18.00 uur
De brandweer is nog steeds bezig met het blussen van de loods. Omdat het pand als verloren kan worden beschouwd, wordt vooral ingezet om naastgelegen loodsen te ‘redden’. Ook is er nog sprake van forse rookontwikkeling. Houdt daarom de ramen en deuren nog steeds gesloten en schakel automatische ventilatie uit. De brandweer zal nog tot laat in de avond bezig zijn met bluswerkzaamheden.

Heropening
Zaterdag zou de Omrin-kringloopwinkel feestelijk heropend worden na een grote verbouwing. Volgens stichting Omrin Estafette hebben veel medewerkers en vrijwilligers hier aan meegeholpen. Het was de laatste winkel van de keten die nog moest worden vertimmerd.

Dit kan u ook interesseren:

Noordernieuws is gestopt in huidige vorm

Vlammenzee verwoest industriepand in Roden

SAR Nederland zoekt naar 48-jarige vermiste Drachster

error: Deze content is beveiligd!