Image default
Friesland

Woningovervaller zet 76-jarige bewoonster vastgeketend op stoel en bedreigt haar met mes

Oudega (Smallingerland) – Vrijdagavond omstreeks 19.20 uur is er bij een 76-jarige vrouw, woonachtig aan de Eastersânning, aangebeld.


Toen zij de deur opende werd ze overvallen door een man die voor de deur stond. Deze overvaller bedreigde haar met een mes. Tijdens de overval is de vrouw vastgebonden op een stoel. De overvaller heeft daarna de woning verlaten.

Na enige tijd wist de vrouw haar telefoon te bereiken waarop zij 112 kon bellen. Toen agenten ter plaatse kwamen hebben wij de vrouw uit haar benarde positie kunnen bevrijden. De overvaller heeft een onbekend geldbedrag buitgemaakt.

De vrouw omschreef de overvaller als volgt: Blanke man met normaal postuur, rond de 1.75 m lang, hij droeg een muts en bril, hij had een doek voor zijn gezicht, droeg een zwarte jas en broek, hij sprak gebrekkig Duits en een paar woorden Nederlands. De politie is dringend op zoek nar getuigen of mensen die informatie hebben aangaande deze laffe overval.

Ook doen zij een beroep op buurtbewoners die in het bezit zijn van een beveiligingscamera om de opgenomen beelden te bekijken of er iets op staat wat mogelijk met deze overval te maken heeft. Heeft u informatie aangaande deze overval? Bel dan 0900-8844.

Dit kan u ook interesseren:

Lijnbus van Arriva belandt met achterkant in sloot

Brandweer bevrijdt inzittenden uit auto na ongeval in De Westereen

Rokend pannetje op het vuur zorgt voor inzet hulpdiensten in Heerenveen

error: Deze content is beveiligd!