Image default
Friesland

Woning Harkema drie maanden op slot na drugsvondst

Harkema -Burgemeester Oebele Brouwer van gemeente Achtkarspelen heeft op dinsdagmiddag 9 juni 2020 een woning aan de Flearen in Harkema gesloten.


De woning is gesloten voor een periode van drie maanden omdat er eerder door de politie een grote hoeveelheid harddrugs werd aangetroffen. De burgemeester kan panden sluiten waarbij drugscriminaliteit wordt geconstateerd.

De woning is verzegeld en er zijn posters aangebracht met daarop de kennisgeving van sluiting. ‘De handel in harddrugs zorgt voor onveilige situaties in onze gemeente. Met deze sluiting laten we zien dat drugsoverlast in Achtkarspelen niet wordt getolereerd.’

Drugsbeleid
De regels voor het drugsbeleid zijn in 2018 aangescherpt door de burgemeesters in Noordoost Fryslân. Met het nieuwe beleid heeft een burgemeester de mogelijkheid bestuursdwang toe te passen en woningen, of voor het publiek toegankelijke inrichtingen, te sluiten als daar sprake is van drugshandel. Het gemeentelijk drugsbeleid van Achtkarspelen staat los van een eventuele strafrechtelijke vervolging van de aangehouden inwoners, hierover neemt het Openbaar Ministerie een beslissing.

Dit kan u ook interesseren:

KNRM rukt uit voor schip dat water maakt, maar blijkt enkel motorstoring te hebben

Jongetje vast op dak van school in Burgum

Brandblusinstallatie zet H&M Heerenveen onder water

error: Deze content is beveiligd!