Image default
Drenthe Friesland Groningen

Wolf wordt steeds vaker gesignaleerd; opnieuw schapen doodgebeten

Regio – De wolf wordt steeds vaker gesignaleerd. Afgelopen weekend zijn in Zevenhuizen twee schapen doodgebeten. Een boer in Marum verloor vorige week nog twaalf schapen na wolf aanvallen. 


Sinds enige maanden verblijft een wolf in natuurgebieden in Midden-Drenthe. Ook rond het Drents-Friese Wold is al enige tijd een wolf aanwezig. De langdurige aanwezigheid van de wolf is mogelijk de opmaat naar de definitieve vestiging in Nederland, maar het kan ook zijn dat een wolf na een paar maanden alsnog verder trekt. Als een wolf langer dan een half jaar in een bepaald gebied verblijft kun je pas spreken van een territorium.

Zwervende wolven vallen schapen aan. Wolven die zich in een bepaald gebied vestigen doen dat niet, die richten zich vooral op wilde prooien. De mens wordt zelden aangevallen door een wolf. De Europese wolven zijn extreem schuw en zullen ons mijden, zolang het dier niet in het nauw gedreven wordt heb je niets te vrezen.

De precieze locatie van de waarnemingen wordt niet bekend gemaakt om te voorkomen dat mensen het dier gaan opzoeken en het daarmee verstoren.

Staatsbosbeheer vermoedt dat in Drenthe een wolf zich definitief probeert te vestigen. De natuurorganisatie heeft camera`s op verschillende plekken geplaatst om te onderzoeken of dit om dezelfde wolf gaat. In september denkt Staatsbosbeheer met zekerheid te kunnen zeggen of de eerste wolf zich in Nederland heeft gevestigd.

 

Dit kan u ook interesseren:

Grote afvalbrand (GRIP-1) met veel rook bij afvalverwerkingsbedrijf Groningen

Bestuurder slaat met auto over de kop en belandt in berm langs A7

Partytent richt schade aan bij sportcomplex in Langweer

error: Deze content is beveiligd!