Image default
Drenthe Friesland Groningen

Winterliefhebbers opgelet; dinsdag krijgen we sneeuw

Noord Nederland – De kans is groot dat het komende dinsdag flink gaat sneeuwen. Volgens het KNMI kan er gedurende de dag mogelijk 5 centimeter aan sneeuw vallen. Ook de rest van de week zal het koude winterweer aanhouden.


Bij Zeeland komt dinsdagmorgen vroeg een sneeuwgebied het land binnen. Dat breidt zich in de loop van de dag over het hele land uit.
Omdat de ondergrond koud is, door de vorst afgelopen en komende nachten, blijft de sneeuw waarschijnlijk goed liggen. En is het misschien wel mogelijk om je eerste sneeuwpop van 2019 te maken!

Aangezien het een groot deel van de dag gaat sneeuwen kan het problemen in het verkeer veroorzaken, het kan glad én druk worden op de weg.

Winter houdt aan

Na dinsdag blijft het koud winterweer. Wel is er vrij veel bewolking. Daardoor wordt het overdag niet warmer dan een graad of 1 en vriest het ’s nachts slechts licht met -1 tot -4 graden. Ook is er komende week een kleine kans op neerslag. Het koude winterweer houdt voorlopig aan…
Het ijs is nu nog wat te dun om te kunnen gaan schaatsen maar de verwachtingen zeggen dat het de komende tijd nog goed gaat vriezen, dus leg de schaatsen maar vast klaar.

Dit kan u ook interesseren:

Agenten vormen indrukwekkende erehaag voor hun overleden collega

Twee auto’s in botsing bij Drachten

Ongeval op kruispunt bij Westerbork; auto eindigd op zijkant

error: Deze content is beveiligd!