Image default
Friesland

Werkstraf voor aanrijding na WhatsApp-bericht

Gerkesklooster – Een 39-jarige inwoner uit het Friese Gerkesklooster heeft een werkstraf opgelegd gekregen voor een ongeval dat hij op 12 december 2016 veroorzaakte.


De man reed de bewuste dag aan het einde van de middag met zijn auto over de Trekweg nabij zijn woonplaats. Nadat hij een bestelauto had gepasseerd reed hij een fietser aan en vervolgens schepte de man nog een voetganger die een stukje verderop liep.

De man ontving vlak voor de aanrijding een WhatsApp-bericht. De man verklaarde dat hij even op het scherm had gekeken maar niet het volledige bericht heeft gelezen. Volgens de rechtbank heeft hij niet voortdurend zijn aandacht bij de weg gehad.

De 38-jarige fietser uit Gerkesklooster heeft verklaard zijn achterlicht aangehad te hebben. Hij liep door het ongeval een aantal gebroken rug- en borstwervels op, een ingeklapte long en hersenletsel. De voetganger, een 35-jarige Pool, brak zijn been. De fietser is in het UMCG vier dagen in slaap gehouden. Tot op heden is de man niet volledig hersteld.

Dit kan u ook interesseren:

Vrouw botst met auto tegen boom in Hurdegaryp

Auto botst tegen boom bij Boijl

Brandweer ingezet voor autobrand in Hurdegaryp

error: Deze content is beveiligd!