Image default
DrentheFrieslandGroningen

Weinig grote problemen op de weg door ongevallen

Groningen/Friesland/Drenthe – De sneeuw die deze middag viel heeft op de weg voor weinig grote problemen gezorgd, zo meldt de ANWB. Er waren enkele slippartijen, maar veel weggebruikers pasten hun snelheid goed aan. 


In Gasselternijveen (foto) ging het op de Noorderdwarsdijk mis. Een automobilist raakte met zijn auto in de slip en eindigde op de kop in de ijskoude sloot. De bestuurder hield slechts een nat pak over aan het incident.

Ook op de snelwegen in het noorden bleef het rustig. Bergers hoefden slechts enkele malen in actie te komen voor kleine ongevallen.

Morgen

Het weer morgen wordt volgens het KNMI een heel ander verhaal. ”beter niet met de trein of met de auto” zo kopt het RTLNieuws op haar website. Zowel ProRail als Rijkswaterstaat komen met een éénduidig advies: blijf thuis.

Zowel op het spoor als op de weg wordt er een zware ochtend- en avondspits verwacht. Er is sprake van een aangepaste dienstregeling waardoor er minder treinen rijden. Op de weg kan het in de ochtend flink glad worden door aanvriezing, later op de dag wordt het weer slechter.

Voor het KNMI is het lastig oordelen hoe de situatie morgen wordt. Het nieuwe sneeuwgebied koerst vanaf morgenmiddag op Nederland af. Het is volgens het KNMI nog onzeker waar in het land het zwaartepunt komt te liggen. Het weerinstituut denkt morgenochtend vroeg meer zekerheid te hebben om met gedetailleerde informatie te komen.

“De sneeuw is dan dichter bij Nederland en dan zijn er ook weer nieuwe computerberekeningen” – KNMI.

 

Dit kan u ook interesseren:

Vlammenzee verwoest industriepand in Roden

Ongeval op N367 bij Blijham

Twee aanhoudingen en gewonde bij steekpartij in Groningen

error: Deze content is beveiligd!