Image default
Friesland

Waarschuwingsborden tegen Corona-samenscholing helpen niet in Drachten

Drachten – Sinds vandaag, donderdag 9 april 2020, heeft de gemeente borden geplaatst bij het Reidingpark te Drachten. Dit werd gedaan om zo het samenscholen tegen te gaan. Dit nadat er al een langere tijd veel overlast is van jeugd die zich niet aan de afspraken houden in verband met het Coronavirus.


Dinsdag 7 april 2020 werd er een groep van zes jongeren op de bon geslingerd, dit nadat ze al vaker waren gewaarschuwd door de Handhavers van de Gemeente Smallingerland. Nadat de waarschuwingen niet werden opgevolgd, heeft de Handhaving samen met de politie de jongeren op de bon geslingerd. Om het samenscholen tegen te gaan en nog eens de nadruk te leggen op de regels, heeft de gemeente vandaag borden geplaatst.

De borden zijn aan het begin van de ochtend geplaatst, maar hebben tot nu toe niet geholpen. Aan het begin van de avond was het wederom raak in het Reidingpark. De Handhaving en politie kregen een melding dat er een grote groep jongens aanwezig was in het park. Zowel de Handhaving als de politie kwamen ter plaatse en hebben de groep, zo’n 15 tot 20 jongeren, weggestuurd. Dit keer is het bij een mondelinge waarschuwing gebleven.

Omdat het Reidingpark een bekende plek is waar normaal ook veel jeugd rond hangt, zal er de komende tijd extra toezicht worden gehouden. Dit wordt gedaan om er op te letten dat de regels, die zijn aangescherpt in verband het Coronavirus, wel worden nageleefd. BOA’s en politie kunnen dit handhaven en forse boetes uitdelen, het sanctiebedrag bedraagt 390 euro exclusief 9 euro administratiekosten.

Dit kan u ook interesseren:

Gevaarlijke stof Picrinezuur ontdekt bij Philips Drachten, EOD brengt dit tot ontploffing

Opnieuw autobrand in Drachten

Meisje (12) uit Leeuwarden vermist (update)

error: Deze content is beveiligd!