Image default
Friesland

Vuurwapendragende rijdt in op eigen broer in Leeuwarden

Leeuwarden – Zaterdagavond vond er een forse aanrijding plaats bij een geweldincident op de Pieter Stuyvesantweg in Leeuwarden.


De politie kreeg even na 18:30 uur een bericht van een geweldincident aan de hiervoor genoemde straat. Twee broers kregen een conflict waarbij over en weer woorden vielen. Één van de broers stapte in zijn voertuig om vervolgens met hoge snelheid op zijn broer in te rijden. Deze kon ternauwernood in zijn voertuig springen, waardoor hij aan de dood kon ontsnappen.

De politie werd opnieuw geïnformeerd, waarna meerdere eenheden met spoed ter plaatse kwamen. Bij het ter plaatse komen van de agenten riep de verdachte, die op zijn broer ingereden was, dat hij een vuurwapen in het bezit had. De politie besloot om de verdachte vervolgens met getrokken vuurwapens uit het voertuig te praten met een zogeheten uitpraat procedure. De verdachte werkte hieraan mee en de politie kon hem hierop aanhouden.

Zowel de politie als de verdachte hebben geen schoten gelost bij dit incident. Een ambulance heeft de broers nagekeken op eventuele verwondingen, dit bleek aldus de politievoorlichting mee te vallen. De vuurwapengevaarlijke verdachte is vervolgens aangehouden voor poging doodslag en het in bezit zijn van een vuurwapen.

Door de aanrijding raakte een drietal voertuigen, waaronder beide auto’s van de broers, zwaar beschadigd.

Dit kan u ook interesseren:

Auto botst tegen boom bij Boijl

Brandweer ingezet voor autobrand in Hurdegaryp

Auto belandt op de kop bij ongeval Donkerbroek

error: Deze content is beveiligd!