Image default
Friesland

Vrouw (70) in Broeksterwâld in haar woning overvallen

Broeksterwâld – Gisteravond tussen omstreeks 19:00 uur en 19:30 werd een 70-jarige vrouw in haar woning aan de Patrimoniumwei in Broeksterwâld overvallen.


Zij hoorde eerst gerommel aan de achterdeur. Kort daarna werd er bij de voordeur aangebeld. Toen de vrouw de deur open deed, stond daar een man met een bivakmuts op zijn hoofd en een wapen in zijn hand. Hij eiste geld. De vrouw liep daarop de woning in. De man liep achter haar aan. Nadat hij geld kreeg verliet de man de woning weer. De vrouw raakte bij dit misdrijf niet gewond.

Onderzoek

Er werd door de politie een buurtonderzoek gedaan en medewerkers van de forensische opsporing stelden ter plaatse een onderzoek in en probeerden sporen veilig te stellen. Het onderzoek ligt nu bij de recherche.

De politie zette die avond ook een Burgernetmelding in, met het verzoek aan de inwoners van Broeksterwâld om uit te kijken naar een getinte man met een klein postuur en donkere kleding aan op een fiets. Burgernet is een telefonisch netwerk. Via dit netwerk kunnen bewoners, die zich hebben aangemeld, een oproep krijgen als de politie een zoekactie begint, bijvoorbeeld bij vermissingen of misdrijven als deze woningoverval. De politie zet Burgernet in bij urgente zaken waarbij de politie een duidelijk signalement heeft.

Getuigenoproep

Het onderzoek is ondertussen volop bezig. De recherche is op zoek naar mensen die omstreeks het tijdstip van de woningoverval iets gehoord of gezien hebben in de buurt van de Patrimoniumwei en de omgeving daarvan in Broeksterwâld, wat te maken kan hebben met de woningoverval. Mocht u iets gehoord of gezien hebben, meld u dan bij de politie via 0900-8844. Wilt u dit anoniem doen, bel dan met 0800-7000.

Dit kan u ook interesseren:

Alerte buurtbewoners weten erger te voorkomen bij brand in Drachten

Auto belandt in het water langs N910 bij Triemen

Man maakt veel schade met gestolen trekker en botst tegen woning in Drachten

error: Deze content is beveiligd!