Image default
Friesland

Vrouw (23) beroofd in Drachten; verdachten aangehouden

Drachten – Bij het Carillon in het centrum van Drachten werd afgelopen zaterdagnacht een 23-jarige vrouw uit Drachten beroofd van haar portemonnee. Zij werd aangesproken door een jongen die met haar een selfie wilde maken. Tijdens het maken van de foto werd de vrouw van haar portemonnee gerold.


De vrouw heeft aangifte van de diefstal gedaan. Korte tijd later probeerden de verdachten bij een horecagelegenheid in Drachten te pinnen met de pas van het slachtoffer. De eigenaar had dit door en hij nam de pinpas van de jongens af. Met behulp van camerabeelden, die in de zaak gemaakt waren, konden de agenten beide verdachten op de Noordkade traceren en aanhouden.

De knapen, een 15 en 16 jarige uit Drachten zijn voor de diefstal/zakkenrollerij in een cel ingesloten. Bij de verdachten werd ook het geldbedrag aangetroffen dat in de portemonnee van het slachtoffer had gezeten. Dit geld is in beslag genomen.

Bekende truc

De politie waarschuwt mensen voor deze bekende vorm van diefstal of zakkenrollerij. Het is een bekende truc dat zakkenrollers met wildvreemden op de foto willen om vervolgens tijdens het nemen van de foto goederen te stelen. Wees dus op je hoede als wildvreemde personen met je op de foto willen!

Dit kan u ook interesseren:

KNRM rukt uit voor schip dat water maakt, maar blijkt enkel motorstoring te hebben

Jongetje vast op dak van school in Burgum

Brandblusinstallatie zet H&M Heerenveen onder water

error: Deze content is beveiligd!