Image default
Friesland

Vrachtwagenchauffeur beklemd in cabine na verkeersongeval op Afsluitdijk A7

Kornwerderzand – De hulpdiensten werden donderdagmorgen omstreeks 09:00 uur gealarmeerd voor een ernstig verkeersongeval ter hoogte van de Afsluitdijk op de A7.


Een tweetal vrachtwagens bleek ter hoogte van Kornwerderzand op elkander te zijn gebotst. De achterligger raakte daarbij beklemd in zijn truck. Het ongeval ontstond op de rijbaan van Friesland richting Noord-Holland.

De brandweer wist de chauffeur samen met het ambulancepersoneel te stabiliseren waarna de chauffeur uit de cabine kon worden bevrijdt. Ter assistentie van het ambulancepersoneel werd een trauma-team ingevlogen die onder meer een arts op de ongevalslocatie bracht.

Het slachtoffer is vervolgens per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Over de identiteit en de verwondingen zijn geen mededelingen gedaan. De overige verkeer op de A7 kon via de af en oprit de weg richting Noord-Holland weer vervolgen.

De politie zal het onderzoek naar de toedracht van het incident op zich nemen. Over de oorzaak zijn nu nog geen mededelingen te doen.

Dit kan u ook interesseren:

Auto brandt uit op N358 bij Buitenpost

De Vries Media

Auto’s in botsing op de kruising N358 bij Kollum

Dennis Oevering

Nieuwe corona-testlocatie in Kollum in gebruik genomen

Nieuwsuitkollum
error: Deze content is beveiligd!