Image default
Friesland Groningen

Vluchtende motorrijder botst op hek tijdens achtervolging in Drachten

Drachten/Groningen – Afgelopen maandag omstreeks 04.00 uur is op de Tussendiepen in Drachten een 37-jarige man uit Groningen aangehouden ter zake rijden zonder rijbewijs, rijden onder invloed en bezit harddrugs.


Rond 03.30 uur kreeg de politie een melding in Groningen van een motorrijder die reed op een motor zonder kentekenplaat. De politie wist de motor uiteindelijk te onderscheppen op het klaverblad ter hoogte van Drachten. De motorrijder probeerde te ontkomen aan een controle waarna agenten hem achtervolgden met twee auto’s.

Via de N31 en Noorderhogeweg sloeg de bestuurder de Tussendiepen op. Hij botste daar uiteindelijk op een hek. Hierbij liep de man geen verwondingen op, echter was de motor zwaar beschadigd.

Toen de politie de gegevens ging controleren van de man bleek dat hij niet in het bezit was van een rijbewijs en vermoedelijk onder invloed van drugs was. De man is geen onbekende van de politie op het gebied van drugsdelicten. Ook bleek dat de man in het bezit was van harddrugs.

De man is ingesloten in cellencomplex Groningen voor verhoor en verder onderzoek.

Dit kan u ook interesseren:

Bestuurder belandt met auto op de kop in Drachten

Chris

Auto raakt te water in Augsbuurt; bestuurder onder douche bij buurtbewoners

Dennis Oevering

Fietser ernstig gewond na aanrijding in Groningen

Dennis Postma
error: Deze content is beveiligd!