Image default
Friesland

Duizenden kliko’s verloren bij zeer grote brand in Gorredijk

Gorredijk – Bij Thermonoord BV, een technische groothandel aan de Tolhusloane in Gorredijk, woedde in de nacht van zaterdag op zondag een zeer grote brand. 


De brand werd tegen twee uur ontdekt. Al gauw stond een grote containeropslag van geschat 50 bij 30 meter volledig in brand. Door de brandweer werd opgeschaald naar ‘zeer grote brand’ en GRIP-1. Vele brandweerkorpsen uit de regio kwamen ter plaatse om het korps uit Gorredijk te ondersteunen.

Bij de brand kwam veel rook vrij. Door de Veiligheidsregio Fryslan werd een NL-alert verstuurd om de inwoners te waarschuwen. Het getroffen bedrijf, Thermonoord BV, is een gespecialiseerde technische groothandel in warmtetechiek, warmwatertechniek, klimaattechniek en airconditioning. De containers stonden op het terrein zelf en niet in het pand.

De kliko’s zijn de oorzaak van de hevige rookontwikkeling, hierom is een NL-alert verstuurd. Het sein brandmeester is om 03.20 uur gegeven. Wel is er nog veel rookontwikkeling. Houd daarom ramen en deuren gesloten en doe de mechanische ventilatie uit. De brandweer zal nog enige tijd aanwezig zijn om na te blussen. In totaal zijn er drie woningen ontruimd.

Dit kan u ook interesseren:

Forse rookontwikkeling bij woningbrand in Grou

Nieuwsuitkollum

Handrem vergeten; auto rolt sloot in

Nieuwsuitkollum

Brandend gedroogd gras geblust door brandweer in Sintjohannesga

Nieuwsuitkollum
error: Deze content is beveiligd!