Image default
Friesland

Vijf voetgangers aangereden in Hoornsterzwaag, één overleden

HOORNSTERZWAAG – Woensdagavond rond 22.30 uur is een 49-jarige man uit Winsum (GR) om het leven gekomen bij een ernstige aanrijding op de Bij de Leijwei.


Zijn 44-jarige vrouw raakte ernstig gewond en werd in kritieke toestand overgebracht naar een ziekenhuis in Groningen. Een 18-jarige zoon van het echtpaar raakte door de aanrijding lichtgewond evenals twee vrienden (24 jaar uit Zoutkamp en 21 jaar uit Wetsinge). De groep stond in de omgeving op een camping en zij waren bezoekers van een festival.

De vijf waren onderweg naar het evenemententerrein. Zij liepen langs de weg en op een gegeven moment werden zij van achteren aangereden door een 20-jarige automobilist uit Akkrum.

De automobilist werd kort na de aanrijding aangehouden. Een blaastest wees uit dat de man geen alcohol had gedronken. De verdachte werd overgebracht naar het politiebureau. De man zit vast en onderzoek moet uitwijzen wat de toedracht is geweest. Voor alle betrokkenen is slachtofferhulp geregeld.

Foto’s Noordernieuws

IMG_4763-BorderMaker IMG_4796-BorderMaker IMG_4799-BorderMaker IMG_4801-BorderMaker IMG_4805-BorderMaker IMG_4806-BorderMaker IMG_4807-BorderMaker IMG_4812-BorderMaker IMG_4825-BorderMaker IMG_4827-BorderMaker IMG_4840-BorderMaker

Dit kan u ook interesseren:

Motoragent gewond bij ongeval in Oosterwolde

Vrachtwagenchauffeur onder invloed wil rijden maar wordt tegengehouden door collega’s

McDonalds in Joure korte tijd ontruimd na gaslucht

error: Deze content is beveiligd!