Image default
Friesland

Vijf aanhoudingen na vernielingen

Leeuwarden – In de nacht van woensdag op donderdag om 02.30 uur komt een melding bij de politie binnen van een autobestuurder die met één velg zonder band reed in Westeinde reed. Ter plaatse zitten diepe krassporen in het asfalt. Op de Balthasar Bekkerwei wordt een stuk band aangetroffen.


Tevens geeft een getuige door dat er geprobeerd is een auto te stelen. Een raam van een voertuig is daarbij vernield. Het spoor in het wegdek liep via Marsum naar Deinum.
Op de Hegedyk bij Boksum troffen de agenten de betrokken auto aan. Het rechtervoorwiel stond op de velg. De betrokken personen werden aangehouden. Dit betrof een 35 jarige man uit Vriezenveen, een 26 jarige man uit Leeuwarden, een 33 jarige man uit Winschoten, een 23 jarige vrouw uit IJlst en een 44 jarige vrouw uit Zwolle.
Kort hierna komt bericht dat er op de Lorentzkade een autoruit is vernield. Uit de auto is het reservewiel gestolen. Dat is vermoedelijk gebruikt voor het aangetroffen voertuig. De verdachte zijn voor verder onderzoek ingesloten.
Fotograaf: Politie.nl

Dit kan u ook interesseren:

Uitslaande brand lastig te bereiken voor brandweer in Ureterp

Brandweer weet erger te voorkomen bij grote brand in Nieuwehorne

Vreemde lucht hielden brandweer en RIVM uren lang bezig in Grou

error: Deze content is beveiligd!