Image default
Friesland

Vier rijbewijzen ingevorderd: 209 km/u in 60 zone

Friesland – De politie heeft vrijdagmiddag- en avond op diverse wegen in de gemeenten Sudwest Fryslan en de Fryske Marren in 60 km zones snelheidcontroles verricht. 


Een 21-jarige bestuurder uit de gemeente De Fryske Marren maakte het op de Sondelerdyk in Sondel wel heel erg bont. Hij reed maar liefst met een snelheid van 209 km/u, waar 60 km/u is toegestaan. Van deze man is het rijbewijs ingevorderd. Bovendien is zijn auto in beslag genomen. In de auto zaten ook nog twee jeugdige passagiers. De bestuurder is aangemeld bij het CBR voor het volgen van een educatieve maatregel gedrag. Op dezelfde weg werd ook een autobestuurder bekeurd na overschrijding van de maximumsnelheid van 37 km/u. De bestuurder reed gecorrigeerd 97 km/u.

Van een 17-jarige beginnend bestuurder uit de gemeente de Fryske Marren werd het rijbewijs ingevorderd. Deze bestuurder reed op een quad 69km/u terwijl de maximum toegestane snelheid van dit voertuig 25 km/u is. Hij reed zodoende 41 km/u te snel. Bij een snelheidsovertreding van meer dan 30 km/u bij deze voertuigen wordt standaard het rijbewijs ingevorderd. De 17-jarige was nog maar 10 weken in het bezit van een tractorrijbewijs.

Ten slotte werd ook op de Sondelerdyk van een 33-jarige inwoner uit de gemeente de Fryske Marren het rijbewijs ingevorderd. Deze bestuurder reed met een gecorrigeerde snelheid van 110 km/u. Een overschrijding van de maximumsnelheid van 50 km/u.

Op It San te Itens (Sudwest Fryslan) werden 3 autobestuurders bekeurd voor het begaan van een snelheidsovertreding van meer dan 30 km/u. Op deze weg werd ook het rijbewijs ingevorderd van een 40-jarige motorbestuurder uit de gemeente Leeuwarden. Deze man reed met een gecorrigeerde snelheid van 125 km/u, waar 60 km/u is toegestaan.

Op de N7 in Sneek werd een autobestuurder bekeurd voor te hard rijden. Hij reed op deze locatie meer dan 30 km/u te hard.

Dit kan u ook interesseren:

KNRM rukt uit voor schip dat water maakt, maar blijkt enkel motorstoring te hebben

Jongetje vast op dak van school in Burgum

Brandblusinstallatie zet H&M Heerenveen onder water

error: Deze content is beveiligd!