Image default
Friesland

Vier minderjarige pubers racen met auto door Terherne en botsen frontaal op brug

Terherne – In de nacht van zaterdagavond op zondagmorgen vond een ernstig eenzijdig verkeersongeval plaats op de Terhernsterdyk in Terherne.


Het verkeersongeval ontstond omstreeks 01:40 uur. Naast politie-eenheden, de brandweer en een drietal ambulances kwam ook een traumahelikopter ter plaatse. Een personenauto bleek op een brug te zijn gebotst waarna drie van de vier inzittenden beklemd kwamen te zitten.

De brandweerlieden hebben met hydraulisch redgereedschap de inzittenden weten te bevrijden. De gewonden werden ter plaatse voorzien van medische hulpverlening waarna er drie slachtoffers per ambulance naar het ziekenhuis werden overgebracht. Een vierde inzittende kon ter plaatse worden behandeld en hoefde niet mee naar het ziekenhuis. De hulpdiensten zijn ter plaatse langdurig bezig geweest met het stabiliseren van de gewonden.

Volgens de politiewoordvoerder gaat het om vier minderjarige jongens. Deze zouden de leeftijden rond de 15 jaar oud hebben. De jongens reden in een auto zonder kenteken. De pubers komen uit Heerenveen, Steenwijkerland en Opsterland. De politie kon niet bekend maken dat er verdovende of alcoholische middelen bij het incident betrokken waren.

De Terhernsterdyk werd ten tijde van het incident afgesloten. De verkeersongevallen analyse van de politie kwam ter plaatse om onderzoek te verrichten naar de toedracht van het ongeval. Een bergingsbedrijf werd ingeschakeld om het voertuig af te slepen.

Dit kan u ook interesseren:

Omstanders bevrijden kind dat vast zit met voet in spaken van fiets

Politie zoekt verdachten woningoverval Heerenveen

Auto en bedrijfsbus in botsing op Trekwei bij Oudwoude

error: Deze content is beveiligd!