Image default
Friesland

Vier aanhoudingen na ordeverstoring Goutum

GOUTUM – In de nacht van zaterdag op zondag heeft de politie vier mensen aangehouden na afloop van een dorpsfeest in Goutum.


Na afloop van het feest weigerde een grote groep jongeren de locatie te verlaten. Zij verkeerden onder invloed van alcohol, gedroegen zich vervelend en er ontstonden onderling vechtpartijtjes.

De politie heeft rond 2.00 uur assistentie verleend aan de beveiligers die vanuit de organisatie zijn ingezet. De politie heeft meerdere malen gevorderd om het gebied te verlaten. De jongeren gaven hier geen gehoor aan en bleven zich vervelend gedragen. De politie heeft toen een inzet gepleegd om mensen te verwijderen van het terrein. Hierbij is gebruik gemaakt van de wapenstok. Later die nacht zijn eerdergenoemde verdachten aangehouden en ingesloten voor verhoor. Het gaat om een jongen van 15, 16 en 17 jaar oud uit Leeuwarden. Zij zijn aangehouden wegens het verstoren van de openbare orde en belediging van agenten. Agenten hebben tevens een 19-jarige jongen uit Goutum aangehouden wegens vernieling van een toiletdeur.

Fotograaf: Noordernieuws

Dit kan u ook interesseren:

Alerte buurtbewoners weten erger te voorkomen bij brand in Drachten

Auto belandt in het water langs N910 bij Triemen

Man maakt veel schade met gestolen trekker en botst tegen woning in Drachten

error: Deze content is beveiligd!