Image default
Friesland

Verwarde vrouw rent kruising op in Leeuwarden en bijt Handhaver

Leeuwarden – Donderdagavond omstreeks 23.30 uur zag de Handhaving van Leeuwarden een vrouw in verwarde toestand op de kruising van de Zuiderplein tussen rijdend verkeer lopen.


Mede voor haar eigen veiligheid werd de vrouw van de weg gehaald. Vervolgens reageerde de vrouw extreem agressief richting de Handhaving. De vrouw probeerde onder andere een brandende sigaret op een Handhaver uit te drukken en rende vervolgens weer de kruising op. De Handhaving probeerde de vrouw aan te houden, maar zij ging hevig in verzet. Zo schopte en sloeg ze de Handhaving.

Tevens beet de vrouw een Handhaver in zijn vinger en veroorzaakte ze meerdere verwondingen. Omstanders die het zagen gebeuren, schoten te hulp. Uiteindelijk werd er een noodoproep gegeven, waardoor meerdere politie-eenheden met spoed ter plaatse kwamen. Door de Handhaving en de politie is noodzakelijk geweld gebruikt om de vrouw aan te houden. Tegen de verdachte is aangifte gedaan.

Eén van de Handhavers is tijdens dit incident gewond geraakt en behandeld in het MCL in Leeuwarden. De Handhaving liet weten dat de collega fors letsel heeft opgelopen tijdens de worsteling.

Dit kan u ook interesseren:

Politie treft wapens aan bij jeugd na melding in Drachten

Nico Klaster

Opnieuw coronapatiënten uit andere regio’s overgebracht naar ziekenhuizen in het Noorden

Redacteur BB

Geen gewonden bij verkeersongeval in Leeuwarden

©Noordernieuws
error: Deze content is beveiligd!