Image default
Friesland

Verdachten van 14 en 15 opgepakt voor neersteken 15-jarige in Drachten

Drachten – Zondagavond is een 15-jarige jongen uit Drachten ernstig gewond geraakt bij een steekincident op de Zuidkade. Hij is naar het ziekenhuis overgebracht.


Meteen na het incident is de politie met een onderzoek gestart. Er is een forensisch onderzoek gestart en er is met een aantal getuigen gesproken. Kort daarna zijn twee verdachten aangehouden in verband met hun vermoedelijke betrokkenheid bij dit steekincident. Het gaat om een 15-jarige jongen uit Gorredijk en een 14-jarige jongen uit Drachten. Ze zijn meegenomen naar het politiebureau om te worden verhoord.

Naast de ambulancedienst kwam ook een traumateam en vele politie-eenheden kwamen met spoed ter plaatse. Na op de locatie lang bezig te zijn geweest met het neergestoken slachtoffer, werd de 15-jarige jongeman met ernstig borstletsel per ambulance overgebracht naar het UMC in Groningen.

Het onderzoek naar het steekincident is sinds zondagavond in volle gang. Het is nog niet bekend wat de aanleiding is geweest voor dit incident. Tijdens de hulpverlening werd aan agent geslagen.

Dit kan u ook interesseren:

Twee voertuigen botsen op kruising in Drachten

Meerdere snelwegen geblokkeerd in het Noorden; ook protest bij gemeentehuis

Auto belandt op de kop na ongeval op A7 bij Drachten; snelweg dicht

error: Deze content is beveiligd!