Image default
DrentheFrieslandGroningen

Verdachten op videobeelden van inpasfraude na spoofing in Groningen, Drachten en Assen (video)

Noord-Nederland – Op vrijdag 26 maart 2021 werd een vrouw uit Groningen het slachtoffer van pinpasfraude na oplichting via spoofing.


Het slachtoffer werd gebeld door iemand die zich voordeed als een bankmedewerker. De medewerker gaf aan dat er was geprobeerd om in te breken op de bankrekening van het slachtoffer en dat dit niet was gelukt. De bank zou bezig zijn met het beveiligen van de rekeningen. Om dit succesvol te kunnen doen, had de bank de bankpas en de pincode van het slachtoffer nodig. Alleen door die beveiliging zou het slachtoffer weer bij haar geld kunnen. Er zou een collega langskomen om de bankpas en de pincode op te halen. Dit gebeurde. De vrouw gaf haar pinpas en de pincode mee.

Daarna , omstreeks 16:00 uur, werden er in een telefoonwinkel in Assen meerdere dure telefoons gekocht. Diezelfde middag, omstreeks 18:00 uur, wordt er een groot geldbedrag gepind bij een bank in Drachten. Van beide gebeurtenissen zijn camerabeelden vastgelegd. Die beelden ziet u op deze pagina.

Heeft u informatie over deze zaak, neemt u dan contact op met de politie via 0800-6070. Anoniem uw informatie delen kan via 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem).

Fotograaf: Politie.nl

Dit kan u ook interesseren:

Brand in Stedum snel onder controle

Vrouw belandt met auto in de sloot tijdens rit naar garage

Vreemde lucht hielden brandweer en RIVM uren lang bezig in Grou

error: Deze content is beveiligd!