Image default
Friesland

Verdachte opgepakt van laffe overval in Drachten

Drachten – Door de politie is er een verdachte aangehouden die op maandagavond 21 oktober 2019 een overval hebben gepleegd bij een woning aan de Korenmolen in Drachten. Dit heeft de politie bekend gemaakt in de uitzending van Opsporing Verzocht dinsdagavond.


De politie is nog opzoek naar twee andere verdachten. Een 93-jarige bewoonster werd bij haar woning aan Korenmolen in Drachten overvallen door twee mannen.

De overvalles waren op zoek naar geld en een kluis. Uiteindelijk vonden de daders een geldkistje met daarin, naast brieven van mevrouws overleden echtgenoot, een aantal gouden muntjes.

Ondanks dat de 93-jarige dame smeekte om de brieven te mogen houden, namen de overvallers alles mee.

Bij hun vertrek schakelden de daders de stroom uit, wat het voor het slachtoffer moeilijker maakte om hulp in te schakelen. Gelukkig voor het onderzoek hebben ze juist bij die actie DNA achtergelaten, wat leidde tot de aanhouding van één verdachte.

Na de overval is bij meldingen via Meld Misdaad Anoniem een aantal namen genoemd van mogelijke betrokkenen. Om de zaak op te lossen, heeft de politie echter meer informatie nodig.

Uit onderzoek blijkt dat het tweetal hulp heeft gehad van twee mannen op scooters, waarvan één mogelijk een Piaggio Vespa Sprint. Een aantal getuigen heeft het viertal gezien daar in de wijk De Peppel, tussen 21.10 en 21.45 uur.
Gezien is in elk geval dat één scooter met twee personen op hoge snelheid de wijk uitreed, over de Zuiderhogeweg via de Lauwers en de Hunze.

Signalementen

De twee daders die bij het slachtoffer in huis zijn geweest, zijn beiden naar schatting tussen 16 en 23 jaar oud en zo’n 1.75 à 1.80 meter lang. Eén van de jongens was slank en wat slungelig, de ander was wat kleiner en steviger gebouwd.

Volgens het slachtoffer spraken de overvallers allebei Nederlands met een accent, mogelijk straattaal. De handlangers op de scooters hebben vermoedelijke een blanke huidskleur.

Dit kan u ook interesseren:

Meisje (12) uit Leeuwarden vermist

Alerte buurtbewoners weten erger te voorkomen bij brand in Drachten

Auto belandt in het water langs N910 bij Triemen

error: Deze content is beveiligd!