Image default
Friesland

Vele mensen op de been in Noardeast-Fryslân; politie sluit veerdam af

Holwerd – De politie van Noordeast-Fryslân heeft zondag in de loop van de middag de veerdam van Holwerd naar Ameland afgesloten voor alle verkeer. Bij de Grandyk is er een blokkade opgesteld door agenten, om zo auto’s en fietsers tegen te houden. 


Ondanks alle oproepen van de overheid om er niet op uit te gaan en afstand te houden werd het op de veerdam tegen half vier erg druk en werd besloten in te grijpen met maatregels.

Burgemeester Johannes Kramer van Noardeast-Fryslân had ook deze melding doorgekregen en twitterde: “Van gemeentelijke toezichthouders & @Politie_NOF hoor ik dat het op sommige plaatsen toch behoorlijk druk wordt, zoals bij de Pier van Holwerd. Ik vraag iedereen echt zoveel mogelijk thuis te blijven. Alleen zo voorkomen we dat de komende tijd dit soort gebieden afgesloten moeten worden.”

Naast de Holwerter Pier kwamen er bij de gemeente ook meldingen binnen van grote drukte bij het Eeltjemar. Of daar ook maatregelen zijn genomen, is nog onbekend. Ook de Haven op Lauwersoog was erg druk en is daarom eveneens afgesloten.

Dit kan u ook interesseren:

Ongeval met meerdere voertuigen op de A7 bij Drachten

Brandweer voorkomt erger bij brand in rietendak bij Warten

Uitslaande brand lastig te bereiken voor brandweer in Ureterp

error: Deze content is beveiligd!