Image default
Friesland

Veel rook bij woningbrand in Veenklooster

Veenklooster – Donderdagmiddag omstreeks 15.25 uur werden de hulpdiensten gealarmeerd voor een woningbrand aan de Keningswei in Veenklooster. Hierop werden meerdere brandweerauto’s naar de locatie gestuurd.


Nog voordat de eerste brandweerlieden ter plaatse waren, werd duidelijk dat de brand in het dak woedde. Hierop werd ook de hoogwerker van Dokkum meegestuurd. Bij aankomst bleek er rook onder het dak vandaan te komen. De brandweer schaalde daarom op naar ‘middelbrand’. Bij de brand kwam veel rook vrij. Vermoedelijk is de brand ontstaan bij de schoorsteen wat later is overgeslagen naar het dak.

De brandweerlieden hebben de brand van zowel binnen- en buiten bestreden. Uit voorzorg werd ook een ambulance gealarmeerd, maar voor zover bekend is er niemand gewond geraakt. Iedereen wist tijdig de woning te verlaten. Om de hulpdiensten de ruimte te geven werd de weg afgesloten. De woning heeft van binnen rook- en waterschade opgelopen door de brand. Stichting Salvage zal ter plaatse komen om de bewoners te helpen bij de afhandeling van de schade. Door snel optreden van de brandweerlieden kon erger worden voorkomen.

De bevelvoerder van brandweer Buitenpost werd op een gegeven moment niet lekker en zwart voor zijn ogen. De ambulance die net weer was vertrokken, kwam met spoed ter plaatse om eerste hulp te verlenen. Het is niet bekend of de brandweerman is meegenomen naar het ziekenhuis.

Dit kan u ook interesseren:

Auto belandt in het water langs N910 bij Triemen

Man maakt veel schade met gestolen trekker en botst tegen woning in Drachten

Schip kapseist tijdens lossen van big bags op Kroonduikervaart bij Lemmer

error: Deze content is beveiligd!