Image default
Friesland

Veel automobilisten betrapt met mobiel achter het stuur tijdens politiecontrole

Joure – Team Verkeer Noord Nederland van de politie heeft donderdagmiddag op de A6, A7, A32 en op de A28 een controle gehouden.


Er werd een gehuurde touringcar ingezet waar vanuit de politie het verkeer rondom de touringcar in de gaten kon houden. Uit de gehele eenheid Noord-Nederland reden er onopvallende voertuigen in de buurt van de touringcar om overtreders staande te houden.

In totaal werd er 87x proces-verbaal opgemaakt waarvan 67x voor het vasthouden van een elektronisch apparaat onder het rijden. Daarnaast werd er bekeurd voor het onvoldoende afstand houden, onleesbare kentekenplaat, te donkere ruiten, snelheid, onnodige signalen geven, niet rechts houden, inhaalverbod vrachtwagens, geen voorrang verlenen, scherpe delen, rechts inhalen, gordeldraagplicht, ladingzekering en geen richting aangeven.

Op de A32 bij Oldeholtwolde werd er een 32 jarige automobilist uit Amersfoort aangehouden in verband het rijden met een ingevorderd rijbewijs en het rijden onder invloed van verdovende middelen.

De politie hield de controle in het kader van project EDWARD (European Day Without A Road Death) een controle gehouden waarbij de nadruk lag op afleiding in het verkeer.

Fotograaf: Politie.nl

Dit kan u ook interesseren:

Vlammenzee verwoest industriepand in Roden

SAR Nederland zoekt naar 48-jarige vermiste Drachster

Brommerrijder ernstig gewond na botsing met auto in Ureterp

error: Deze content is beveiligd!