Image default
Friesland

Vechtpartijen na enorme knal op het veld bij Harkemase Boys – FC Groningen

Harkema – De bekerwedstrijd Harkemase Boys – FC Groningen is stilgelegd nadat er een vuurwerkbom afging op het veld. Na een enorme knal floot de scheids direct af. Spelers zijn naar binnen gehaald en meteen daarna ontstonden er vechtpartijen tussen supportersgroepen.


De wedstrijd is om iets voor 21.00 uur hervat. De arbitrage heeft omgeroepen dat de wedstrijd per direct definitief gestaakt wordt als opnieuw vuurwerk wordt afgestoken. De bom ging af in het strafschopgebied, vlak achter keeper Erick Jansema van Harkemase Boys. De keeper mag volgens ooggetuigen van geluk spreken dat hij niet op de bom stond. Toen de spelers binnen waren was er meteen weer een enorme knal te horen op het veld.

Het is nog onduidelijk wie het vuurwerk gooide. Het vermoeden bestaat dat supporters van FC Groningen zich hebben gemengd met aanhangers van Harkemase Boys.

Vechtpartijen
Vrijwel tegelijk met het afgaan van het vuurwerk braken ook vechtpartijen uit. Voor de kantine wilden supporters van FC Groningen en Harkemase Boys op de vuist. Beveiligers en politie houden de supportersgroepen uiteen en de Mobiele Eenheid zou onderweg zijn. Voorafgaand aan de wedstrijd waren er ongeregeldheden. Toen ontstonden er vechtpartijen. Daarop is een neutrale zone ingesteld.

Dit kan u ook interesseren:

Politie schiet ontsnapte stier dood die bij carpool in Sumar loopt

Vrouw belandt met auto op de kop in heg na ongeval bij Waskemeer

Twee voertuigen botsen op kruising in Drachten

error: Deze content is beveiligd!