Image default
Friesland

Vandalen vernielen hulpverleningsvoertuig KNRM Lifeguards Ameland

Nes – Een voorruit van een hulpverleningsvoertuig van de KNRM Lifeguards op Ameland is in de nacht van zaterdag op zondag door vandalen vernield.


De auto stond geparkeerd op een parkeerplaats bij het strand van Nes, waar het voorraam aan diggelen vernield werd. De politie op Ameland meldt daarnaast dat ook bij het nabijgelegen paviljoen Sjoerd vernielingen zijn aangericht.

De KNRM noemt de vernieling: ”Bijzonder ongewenst, omdat los van schade ons voertuig stand-by moet zijn voor een levensreddende inzet”. De strandwachten op Ameland bewaken het strand in het hoofdseizoen op vier locaties: Hollum, Nes, Ballum en Buren. De vrijwilligers bewaken tijdens dit hoofdseizoen de stranden van 10:00 – 18:00 uur.

De hulpverleningswagen zal spoedig hersteld worden om zo weer operationeel ingezet te kunnen worden. De KNRM heeft aangifte gedaan van de vernieling. Zowel de politie als de KNRM hopen dat de daders zich zullen melden. Mensen die informatie hebben over de vernieling kunnen via 0900-8844 contact op nemen met de politie. 

Dit kan u ook interesseren:

Vlammenzee verwoest industriepand in Roden

SAR Nederland zoekt naar 48-jarige vermiste Drachster

Brommerrijder ernstig gewond na botsing met auto in Ureterp

error: Deze content is beveiligd!