Image default
DrentheFrieslandGroningen

Vanavond kans op onweersbuien met (zeer) zware windstoten, hagel en lokaal veel neerslag

Regio – Dinsdagmiddag- en avond krijgt een groot gedeelte van Nederland te maken met stevige onweersbuien en zware windstoten. Dat verwacht Weeronline. Het KNMI heeft voor dinsdagavond code geel afgekondigd voor het hele land. Voor Friesland geldt dat vanaf 22:00 uur tot 02:00 uur. Spoorbeheerder ProRail waarschuwt dat het treinverkeer dan hinder kan ondervinden door omgewaaide bomen en blikseminslag.


In de avonduren en aan het begin van de nacht naar woensdag trekt een gebied met buien van zuidwest naar noordoost over het land. In het hele land kan het onweren, maar de zwaarste buien zullen ontstaan in het zuidoosten en oosten. Bij deze buien is naast onweer ook kans op hagel en zware windstoten tot 100 kilometer per uur.

Het KNMI schrijft het volgende op haar website: Vanavond trekken onweersbuien van het zuidwesten naar het noordoosten over het land. Daarbij is er kans op zeer zware windstoten van 75 tot 100 km/u. Ook hagel en lokaal veel regen is mogelijk. Vanaf 18:00 uur geldt code oranje in Zeeland, Zuid-Holland en Noord-Brabant. Voor de overige provincies geldt voor nu code geel.

Fotograaf: Maurice Hamming

Dit kan u ook interesseren:

Noordernieuws is gestopt in huidige vorm

Verdachten dodelijk geweldsincident Emmen ook verdacht van overval tankstation op dezelfde avond

Vlammenzee verwoest industriepand in Roden

error: Deze content is beveiligd!