Image default
Friesland

Update: Verdachte aangehouden na botsing brugwachterswoning Heerenveen

Heerenveen – De gevel van een monumentale brugwachterswoning op de Dubbele Regel in Heerenveen staat op instorten nadat er in de vroege vrijdagochtend een auto in volle vaart tegenaan is gereden. Vrijdagmiddag heeft de politie een verdachte aangehouden.


Naar aanleiding van diverse tips heeft de politie vrijdag een verdachte aangehouden. Zo kwam er een foto binnen van de witte Seat Arosa, met grote schade aan de voorkant, die geparkeerd stond. Het voertuig is voor het laatst gezien op de Prikwei in Aldeboarn, maar daarna niet meer.

De bestuurder reed rond 05:00 uur ‘s ochtends rechtdoor het pand in en raakte daarbij een wandelpaaltje, die door de snelheid dwars door de voordeur vloog. In de gevel is door de harde klap een gapend gat ontstaan. Sommige ruiten van het pas opgeknapte pand sneuvelden.

Volgens getuigen zette de bestuurder de zwaar beschadigde auto terug op straat en stapte even uit om de schade op te nemen. De man is daarna weer ingestapt om zich met piepende banden over de Leeuwarderstraatweg richting Haskerdijken uit de voeten te maken.

Fotograaf: Politie.nl

Dit kan u ook interesseren:

Brommerrijder ernstig gewond na botsing met auto in Ureterp

Elektrische schakelkast vliegt in brand en veroorzaakt dakbrand

Minderjarige jongen aangehouden in onderzoek naar zedendelict bij 7-jarige meisje in Heerenveen

error: Deze content is beveiligd!