Image default
Friesland

Update: Twee jongens (16 en 17) uit Franeker overvallen pizzakoerier en nemen auto mee in Wergea

Wergea – De politie heeft dinsdagnacht rond 02.00 uur twee jongemannen van 16 en 17 jaar uit Franeker aangehouden op verdenking van een gewapende overval op een pizzakoerier op de Greate Kritewei in Wergea.


Toen de koerier, in het bijzijn van twee andere personen, zijn bestelling wilde afleveren in Wergea werd hij overvallen door het tweetal. Daarbij werd de auto van de koerier gestolen. Het tweetal ging er vandoor in de richting van Heerenveen. Politieagenten die de achtervolging inzetten hebben het tweetal weten aan te houden. Op enig moment reden de bestuurders zichzelf klem. De auto botste op een hekwerk van een bedrijf op de Leeuwarderstraatweg in Heerenveen.

De verdachten hebben nog een poging gedaan weg te komen. Bij de aanhouding van de verdachten zijn schoten gelost. Niemand raakte gewond. De auto en de twee vuurwapens die daarin lagen zijn in beslag genomen. Het gebruik van het dienstwapen wordt intern onderzocht. De recherche heeft de zaak verder in onderzoek.

Politie lost schoten
De Franekers probeerden nog te vluchten. Hierbij heeft de politie schoten gelost, meldt de LC. Uiteindelijk kon het duo, dat twee vuurwapens bij zich bleek te hebben, worden aangehouden. De politie onderzoekt de zaak nog. Of de koerier daadwerkelijk pizza’s kwam bezorgen, is de vraag. Ook het gebruik van het dienstwapen wordt (intern) onderzocht.

Dit kan u ook interesseren:

Zoektocht naar oorzaak van brandlucht in winkel in Joure

Redacteur BB

Handrem vergeten; auto rolt water in

Nieuwsuitkollum

Brandweer ingezet voor schoorsteenbrand in Sneek

Nieuwsuitkollum
error: Deze content is beveiligd!