Image default
Friesland

Update; incident Nieuwehorne was zelfmoordpoging van een 50-jarige man

Nieuwehorne – De man die donderdagmorgen aan de Schoterlandseweg in Nieuwehorne om het leven kwam wilde zichzelf van het leven beroven. De 50-jarige man verbleef in het pand aan de Schoterlandseweg.


Op het moment dat de agenten ter plekke kwamen en met de man in gesprek wilden, gaf hij gas en reed hij op de politie in. Een van de agenten werd door de auto overreden. Er ontstond een situatie waardoor het voor de politie noodzakelijk was om te schieten. De auto kwam tegen een gebouw tot stilstand en vloog vervolgens in brand. De 50-jarige bestuurder was gewond. De politie heeft nog geprobeerd de man te helpen, maar kon niet voorkomen dat hij overleed.

De agent die is aangereden is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis, die hij na behandeling weer mocht verlaten.

Teamchef van politie Zuidoost-Friesland verteld: “Het was bekend dat er problemen rondom deze persoon speelden, maar hoe het precies zat gaan we helemaal onderzoeken.”

Of de auto heeft vlam gevat door schoten van de politie of dat daar een andere oorzaak voor is, is nog niet bekend. Ook de exacte doodsoorzaak van de man is nog niet bekend. Het is namelijk niet zeker of hij geraakt is door politiekogels.

De politierecherche doet onderzoek naar het incident, maar omdat er ook is geschoten doet ook de Rijksrecherche onderzoek. Het is een complexe situatie.

 

Dit kan u ook interesseren:

Noordernieuws is gestopt in huidige vorm

Vlammenzee verwoest industriepand in Roden

SAR Nederland zoekt naar 48-jarige vermiste Drachster

error: Deze content is beveiligd!