Image default
Friesland

UPDATE: Hennepkwekerij en mogelijk explosief aangetroffen na uitslaande brand in flat Sneek; verdachte aangehouden

Sneek – De hulpdiensten werden vrijdagavond opgeroepen voor een uitslaande flatbrand aan de Rijperahemstraat in Sneek. Vanwege de brand werd de flat ontruimd.


Buurtbewoners hielpen met ladders om bewoners uit de flat te kunnen halen. Meerdere brandweervoertuigen uit de omgeving werden opgeroepen. Bij aankomst van de brandweer sloegen de vlammen uit een van de woningen. De brand woedde op de derde etage van een portiekflat. De bewoner stond veilig buiten.

Ook werd de traumahelikopter opgeroepen. Door de hulpdiensten werd er opgeschaald naar een GRIP-1 situatie. Vanwege de vele rook werd er een NL-Alert uitgegeven in de omgeving. Na een dik half uur had de brandweer de brand onder controle. Meerdere woningen liepen schade op door de brand. Er zijn vier personen naar het ziekenhuis gebracht. Het is onbekend hoe zij eraan toe zijn.

De brandweer deed een dringend verzoek aan mensen om niet bij de brand te komen kijken. Ondanks dit verzoek, merkte de brandweer op dat er veel mensen bij de brand kwamen kijken. Iedereen werd dringend verzocht naar huis te gaan in verband met de veiligheid (waarmee de brandweer uiteraard ook op corona doelde).

Update politie
Eerder vanavond heeft er een brand gewoed aan de Rijperahemstraat in Sneek. Tijdens de ontruiming van de aangelegen woningen, is een hennepplantage aangetroffen. Daarom is deze woning plaats delict gemaakt en is er verder onderzoek uitgevoerd. Tijdens het onderzoek is ook een mogelijk explosief gevonden. Om het zekere voor het onzekere te nemen, blijven de woningen die grenzen aan deze woning ontruimd.

De explosieve opruimingsdienst is onderweg naar dit adres om het voorwerp te onderzoeken en indien nodig onschadelijk te maken dan wel op te ruimen. Inmiddels is er een verdachte aangehouden. Verder onderzoek is nog steeds gaande.

Dit kan u ook interesseren:

Motoragent gewond bij ongeval in Oosterwolde

Vrachtwagenchauffeur onder invloed wil rijden maar wordt tegengehouden door collega’s

McDonalds in Joure korte tijd ontruimd na gaslucht

error: Deze content is beveiligd!