Image default
Friesland

UPDATE: Felle schuurbrand bedreigd zorgboerderij in Drachten: hulpdiensten voorkomen overslag (VIDEO)

DRACHTEN – Bij het woonzorgcomplex ‘t Zuiderstee aan Het Zuid in Drachten woedde in de nacht van maandag op dinsdag een uitslaande schuurbrand. Een naastgelegen schuur en het zorgcomplex werden door de vlammen bedreigd. 


Door de hulpdiensten werd al gauw opgeschaald naar middelbrand. Dat betekende dat de brandweerkorpsen uit Beetserzwaag, Drachten en Gorredijk werden opgeroepen. Met behulp van een hoogwerker konden de vlammen onder controle worden gebracht.  De schuur waarin het vuur vermoedelijk is ontstaan kan als verloren worden beschouwd. Een ambulance kwam uit voorzorg ter plekke, maar kon al vrij snel weer retour.

Stichting Salvage is opgeroepen om de schade in beeld te brengen en op te lossen. Door de politie zal onderzoek plaatsvinden naar de oorzaak van de brand. Om een veilige werkruimte te creëren voor de hulpdiensten werd Het Zuid tijdelijk afgesloten.

De bewoners uit het zorgcomplex konden snel geëvacueerd door de BHV. Zij werden opgevangen in een naastgelegen bedrijf ‘Tuindorado’. Op ‘t Zuider Stee aan de rand van Drachten, wonen mensen -vanaf 18 jaar- die in meer of mindere mate begeleiding nodig hebben bij zelfstandig wonen. 

Dit kan u ook interesseren:

Aanhanger schiet los van trekkend voertuig en raakt in de sloot naast A7 bij Tjalleberd

Persoon omgekomen bij ernstig ongeval op schip bij Terschelling

KNRM rukt uit voor schip dat water maakt, maar blijkt enkel motorstoring te hebben

error: Deze content is beveiligd!