Image default
Friesland

Uitslaande brand verwoest woning in Wolvega

Wolvega – Een uitslaande brand heeft zondagavond een woning aan de Bremstraat volledig verwoest. Even na 18:00 uur kwam er bij de brandweer een melding binnen dat het dak van de woning in de brand zou staan.


Bij aankomst van de eerste hulpdiensten was er op dat moment al sprake van een grote uitslaande brand. Door de brandweer werd binnen de kortste keren opgeschaald naar het sein middel brand, daarop is ook een tweede blusvoertuig uitgerukt.

Bewoners uit het pand

Bij aankomst van de brandweer was duidelijk dat alle bewoners reeds uit hun woning waren. Geen van hen raakte gewond.

Omdat er sprake was van veel rookontwikkeling is er door de brandweer een NL-alert verstuurd. Hierin werden mensen opgeroepen om ramen en deuren gesloten te houden en om de ventilatie uit te schakelen.

Kap afgebrand

Volgens een voorlichter van de brandweer is de kap van de woning volledig afgebrand. Door de brandweer wordt nog onderzocht of er zich op de lager gelegen verdiepingen brandhaarden nestelen. Rond 19:50 uur kon er het sein brand meester worden geven.

Over de oorzaak is nog niets bekend, hier zal nader onderzoek naar worden gedaan. Stichting Salvage is ter plaatse gekomen om de bewoners bij te staan in de afhandeling van de brand. Rond het pand is een afzetting geplaatst wegens instortingsgevaar. De brandweer is naar verwachting nog wel enige tijd bezig met nabluswerkzaamheden.

Dit kan u ook interesseren:

Vrouw botst met auto tegen boom in Hurdegaryp

Auto botst tegen boom bij Boijl

Brandweer ingezet voor autobrand in Hurdegaryp

error: Deze content is beveiligd!