Image default
Friesland

Uitslaande brand in hoekwoning Joure

Joure – Maandagavond rond twintig over elf is er een uitslaande brand ontstaan in een hoekwoning aan de Stationsstraat in Joure. Binnen een minuut werd er door de brandweercentralist opgeschaald naar het sein: ‘Middel-brand’. Volgens de brandweer is de brand ontstaan na een explosie in de woning. 


De brandweer van Joure en Sint Nicolaasga kwamen daarop met spoed ter plaatse bij het pand. Bij aankomst sloegen de vlammen uit de benedenverdieping van de hoekwoning. Omliggende huizen in het woningblok werden direct ontruimd.

Rond kwart voor twaalf werd er door de hulpdiensten opgeschaald naar het sein grote brand. De vlammen waren toen al gedoofd, al zat de brand nog wel onder het dak van het woningblok. Op de bovenverdieping van de hoekwoning zat nog een vuurhaard, die kon de brandweer na een snelle inzet ook afblussen. Om de warmte vanaf de bovenverdieping te laten ontsnappen werd er een gat in het dak gemaakt.

De brandweer is tijdenlang bezig geweest met na- en afbluswerkzaamheden. Stichting Salvage kwam ter plaatse om de schade-afhandeling te verzorgen. NUTS-bedrijven hebben de woning afgesloten van het gas en elektriciteit. Of de bewoners van de omliggende woningen snel weer terug kunnen is nog niet bekend.

Dit kan u ook interesseren:

Deel Nijehaske tijdelijk zonder stroom

Nieuwsuitkollum

Auto vliegt in brand tijdens het rijden in Tjalleberd

Nieuwsuitkollum

Drachtsters (16 en 17 jaar) gepakt met taser en drugs in centrum Drachten

Dennis Oevering
error: Deze content is beveiligd!