Image default
Friesland

Twee zeer zwaar gewonden (53 en 25) bij verkeersongevallen Ureterp in anderhalf uur tijd

URETERP – Maandagavond zijn er bij twee zware eenzijdige ongevallen rondom Ureterp, twee mannen zeer ernstig gewond geraakt. Het gaat om een 53-jarige motorrijder uit Wijnjewoude en een 25-jarige snorscooterbestuurder uit Ureterp. De trauma-arts heeft bij beide ongevallen het ambulancepersoneel geassisteerd. Beide slachtoffers zijn met spoed, onder begeleiding van de trauma-arts overgebracht naar het ziekenhuis.


Het eerste ongeval gebeurde rond kwart voor tien, bij het eenzijdige ongeval op de Feart bij Ureterp raakte een 53-jarige motorrijder uit Wijnjewoude door nog onbekende oorzaak naast de weg, vervolgens ging hij onderuit. Twee ambulances, meerdere politie-eenheden en de traumahelikopter werden gealarmeerd om hulp te verlenen bij het ongeval. De 53-jarige man is ter plaatse behandeld door het ambulance-personeel en vervolgens met spoed, onder begeleiding van een trauma-arts, zwaargewond overgebracht naar het UMCG in Groningen. De Verkeersongevallen Analyse van de politie heeft de toedracht van het ongeval in onderzoek.

Een tweede ongeval gebeurde een krap anderhalf uur later, een 25-jarige Ureterper bestuurde een snorscooter. Hij reed over de Boerestreek richting Ureterp, raakte eveneens naast de weg, botste tegen een hekwerk om een tuin en kwam vervolgens tot stilstand op het fietspad. Ook voor dit ongeval werden een tweetal ambulances, de traumahelikopter en meerdere politie-eenheden gealarmeerd. De 25-jarige man is zo’n drie kwartier behandeld op de ongevalslocatie. Vervolgens is hij in zorgwekkende toestand, onder begeleiding van de trauma-arts, met spoed overgebracht naar het UMCG in Groningen. De politie op de incidentlocatie had sterke vermoedens dat deze Ureterper onder invloed was van alcohol. Ook bij dit ongeval heeft de Verkeersongevallen Analyse een onderzoek ingesteld naar de precieze toedracht.

Zowel de motor die betrokken was bij het eerste ongeval, als de snorscooter, zijn door een berger opgehaald. De snorscooter is voor vervolgonderzoek overgebracht naar het politiebureau.

Dit kan u ook interesseren:

KNRM rukt uit voor schip dat water maakt, maar blijkt enkel motorstoring te hebben

Jongetje vast op dak van school in Burgum

Brandblusinstallatie zet H&M Heerenveen onder water

error: Deze content is beveiligd!