Image default
Friesland

Twee woningen in Makkum beschadigd door brand in schuur

Makkum – In de nacht van vrijdag op zaterdag zijn er twee huizen aan It Ferset beschadigd door een brand. De huizen hebben aanzienlijke rook- en waterschade opgelopen na een brand.


Omstreeks 01.00 uur brak er brand uit in een schuur die oversloeg naar de bijkeukens van de twee woningen. Na een uur kon de brandweer het sein brand meester geven. De naast gelegen woningen zijn gecontroleerd op de aanwezigheid van koolmonoxide. De bewoners wisten de woning tijdig te verlaten. Ondanks de snelle inzet van de brandweerlieden kon niet worden voorkomen dat de woningen fors beschadigd raakten.

Auto te water
Terwijl de brandweer nog bezig was om de brand onder controle te krijgen aan It Ferset, raakte op De Holle Poarte een voertuig te water. De brandweer van Parrega haalde de auto uit de sloot. De bestuurder raakte door een onbekende oorzaak uit de bocht, schampte daarbij een boom en kwam op de kop tot stilstand in de naastgelegen sloot.

Behalve de brandweer van Parrega kwamen ook het reddingsteam van Harlingen, de brandweerduikers van Sneek en het hulpverleningsvoertuig uit Franeker naar het ongeluk toe. Na enige tijd bleek dat er niemand meer in het voertuig zat. De opgeroepen traumahelikopter kon daarom weer omkeren. De politie zal onderzoeken waarom de bestuurder zijn voertuig heeft verlaten.

Foto’s: Brandweer Bolsward

Dit kan u ook interesseren:

Vlammenzee verwoest industriepand in Roden

SAR Nederland zoekt naar 48-jarige vermiste Drachster

Brommerrijder ernstig gewond na botsing met auto in Ureterp

error: Deze content is beveiligd!