Image default
Friesland

Twee nieuwe coronabesmettingen in Friesland

Drachten/Joure – GGD Fryslan heeft vrijdagochtend bekend gemaakt dat er een inwoner van Drachten en van Joure beide positief getest zijn op het coronavirus. Daarmee zijn er tot nu toe negen inwoners van Fryslân bij wie het coronavirus is vastgesteld.


De inwoner van Drachten gaat om een vrouw. Zij betreft de partner van de man waarbij eerder deze week het coronavirus is vastgesteld. Zij verblijft in thuisisolatie. GGD Fryslân heeft het contactonderzoek inmiddels opgestart voor de vrouw uit Drachten. Daarmee wordt in kaart gebracht met wie de patiënt contact heeft gehad. Mochten de personen die deel uitmaken van het contactonderzoek klachten krijgen die passen bij het nieuwe coronavirus, dan krijgen zij gerichte adviezen, zo laat het GGD weten.

De inwoner van Joure werkt in het ziekenhuis Tjongerschans in Heerenveen. De man verblijft samen met zijn gezin in thuisisolatie.

Het contactonderzoek heeft GGD Fryslân samen met het ziekenhuis Tjongerschans voor de inwoner uit Joure opgestart. De medewerkers van het ziekenhuis die contact hebben gehad met hun positief geteste collega zijn op de hoogte. Het ziekenhuis monitort hen volgens de landelijke richtlijnen. Als zij klachten hebben, mogen zij niet komen werken. Tjongerschans volgt hierin de landelijke richtlijn. Ziekenhuis Tjongerschans is open en alle zorg gaat gewoon door.

Dit kan u ook interesseren:

Vreemde lucht hielden brandweer en RIVM uren lang bezig in Grou

Gevaarlijke stof Picrinezuur ontdekt bij Philips Drachten, EOD brengt dit tot ontploffing

Opnieuw autobrand in Drachten

error: Deze content is beveiligd!