Image default
Friesland

Twee gewonden bij fors ongeval op N356 tussen Dokkum en Holwerd

Foudgum– Op de Francois Haverschmidtwei N356 tussen Dokkum en Holwerd, ter hoogte van Foudgum, zijn dinsdagochtend twee voertuigen frontaal met elkaar in botsing gekomen. Een voertuig raakte op zijn kant door de klap.


De hulpdiensten, waaronder de brandweer van Dokkum, Ternaard, meerdere ambulances, de politie en een specialistisch hulpverleningsvoertuig uit Leeuwarden werden rond tien over elf gealarmeerd voor het ongeval. Allen spoedden zich ter plaatse.

Eenmaal aangekomen bleken er twee personen gewond te zijn geraakt bij de aanrijding, zij zaten verdeeld over twee voertuigen. De beide slachtoffers zijn behandeld door het ambulancepersoneel en vervolgens overgebracht naar het ziekenhuis.

De brandweer van Dokkum kwam ter plaatse, maar hoefde verder niet in actie te komen. De manschappen en voertuigen van zowel Ternaard als Leeuwarden werden onderweg naar de melding afgemeld.

De weg tussen Dokkum en Holwerd is vanaf Brantgum richting Holwerd en Holwerd richting Brantgum afgesloten voor het verkeer. De Verkeersongevallen Analyse heeft een onderzoek ingesteld naar de toedracht van het ongeval.

Dit kan u ook interesseren:

Motorrijder zwaargewond bij eenzijdig verkeersongeval in Hemelum (video)

Twee gewonden bij melding steekpartij op Zuidkade in Drachten

Twee auto’s gelijktijdig in brand in Appelscha

error: Deze content is beveiligd!