Image default
DrentheFriesland

Twee Drentse verdachten vast voor gewelddadige overval op bejaard echtpaar uit Oosterwolde

Oosterwolde – De politie heeft twee mannen van 20 en 25 jaar uit Emmen en Assen aangehouden als verdachten van de overval op een hoogbejaard echtpaar in Oosterwolde.


Het stel werd op 22 juni vorig jaar ‘s nachts met veel geweld thuis overvallen.

Het Openbaar Ministerie gaat ervan uit dat de twee verdachten deel uitmaken van een groep die verantwoordelijk is voor een groot aantal inbraken in Noord-Nederland. De aangehouden Emmenaar wordt eveneens verdacht van brandstichting bij de M&C supermarkt in de Emmer wijk Emmermeer, op 26 juli vorig jaar.

De politie hield de verdachten eind januari al aan. De rechter-commissaris heeft inmiddels besloten dat beide mannen 90 dagen gevangen gehouden mogen worden. Het Openbaar Ministerie laat weten dat het onderzoek nog in volle gang is en dat meerdere aanhoudingen niet worden uitgesloten.

Overvallers wilden sleutel van de kluis

Bij de overval op het bejaarde stel (toen 88 en 90 jaar) aan de Logten in Oosterwolde, drongen twee mannen in alle vroegte via de achterkant het vrijstaande huis binnen. Bij een zoektocht door de woning stuitten de overvallers op een kluis. Maar de sleutel van de kluis bleek nergens te vinden. Daarop liepen de indringers naar de slaapkamer van de bewoners, die nietsvermoedend lagen te slapen.

Het bejaarde stel moest vertellen waar de kluissleutel lag. Toen de overvallers te horen kregen dat die er niet was en de kluis een stuk antiek betrof, dreigden zij de bewoonster van het huis met een mes iets aan te doen. Daarop kwam haar echtgenoot in verzet en werd hij mishandeld. Hij liep hierbij oogletsel op, een zware bloeduitstorting aan zijn hoofd en flinke kneuzingen over het hele lichaam.

Met auto slachtoffers dwars door garagedeur

Al met al bleven de overvallers bijna een uur in het huis. Nadat de bewoners opgesloten waren in het toilet en de wc-deur was gebarricadeerd, gingen de daders er met de kluis vandoor. Ze reden met de auto van de bewoners dwars door de garagedeur heen, waardoor de kluis uit de achterbak viel. De beschadigde auto lieten ze korte tijd later achter aan de Veenhofweg in Oosterwolde.

De overvallers hebben nog geprobeerd dit voertuig in brand te steken. Daarna werd verder gereden in een vluchtauto. De overval had vanzelfsprekend grote impact op het echtpaar, dat eerder dat jaar nog zijn 65-jarig huwelijk vierde.

De mannelijke bewoner is na het delict een week opgenomen geweest in het ziekenhuis. Later besteedde het televisieprogramma Opsporing Verzocht uitgebreid aandacht aan de zaak.

Brandstichting Emmermeer: man met jerrycan

Van de brandstichting bij de M&C supermarkt in de Emmer wijk Emmermeer, bracht de politie in augustus 2018 beelden naar buiten. Daarop was te zien hoe een man met een jerrycan brand stichtte bij de pui. Het bedrijfspand aan de Middenhaag liep hierbij schade op en was wekenlang dicht. Mede doordat boven de supermarkt appartementen gevestigd zijn, zorgde de brandstichting voor veel onrust in de wijk.

Dit kan u ook interesseren:

Auto brandt volledig uit in Havelterberg

Elektrische schakelkast vliegt in brand en veroorzaakt dakbrand

Minderjarige jongen aangehouden in onderzoek naar zedendelict bij 7-jarige meisje in Heerenveen

error: Deze content is beveiligd!