Image default
Friesland

Twee doden en twee gewonden bij zeer zwaar ongeval op Afsluitdijk

Kornwerderzand – Op de Afsluitdijk tussen Breezanddijk en Kornwerderzand zijn zondagmiddag twee personen om het leven gekomen bij een kop-staart-botsing. Dat meldt de politie zondagavond. 


Rond kwart over vier kwamen vier voertuigen door nog onbekende oorzaak in botsing, bij het ongeval kwamen een man en een vrouw om het leven.

Een groot aantal hulpverleners kwamen met spoed ter plaatse op de A7 tussen Breezanddijk en Kornwerderzand. Meerdere ambulances, twee traumahelikopters, meerdere brandweerkorpsen en de politie waren druk bezig met de hulpverlening. De hulp aan de twee zeer zwaar gewonde slachtoffers mocht uiteindelijk niet meer baten.

“Onderzoek moet uitwijzen hoe dit ongeval heeft kunnen gebeuren. Zo heeft Forensische Opsporing Verkeer ter plaatse onderzoek gedaan. Ook zijn betrokkenen en getuigen waar mogelijk al gehoord of zullen nog gehoord worden.”

Op de Afsluitdijk staat een lange file, ten gevolge van het ongeval. Hoe lang het duurt voordat de weg (deels) weer wordt vrijgegeven is nog onbekend. Eerder meldde Rijkswaterstaat dat het rond 20:00 uur zou worden, echter is de weg nog steeds afgesloten.

Dit kan u ook interesseren:

Hulpdiensten ingezet voor persoon te water in Harkema

Brandweer rukt uit voor brand op akker in Wijnjewoude

Oude vouwwagen vliegt in brand bij Bolsward

error: Deze content is beveiligd!