Image default
Friesland

Twee dodelijke slachtoffers en zeven gewonden bij grote brand in Drachten

Drachten – Aan de Handwerkerszijde in Drachten is in de nacht van woensdagavond op donderdagmorgen brand uitgebroken in een woning.


De brandweer werd even voor 03:00 uur opgeroepen voor de woningbrand. Al snel schaalde de brandweer op naar het sein “grote brand”. Er zijn vervolgens meerdere blusvoertuigen vanuit Drachten, Ureterp, Beetsterzwaag en Surhuisterveen opgeroepen.

Bij aankomst van de brandweer stond het pand al vol met rook. Op het dak zaten een vader met een baby, zij zijn door de brandweer van het dak gehaald met een ladderwagen.

Ook vanuit de bovenwoning werd een persoon gered. Brandweerlieden wisten deze bewoners samen met omstanders uit het pand te krijgen. Omstanders zette vervolgens een ontruiming van de naastgelegen woningen in.

Er zijn een meerdere ambulances en een traumahelikopter ter plaatse gekomen om de gewonden te voorzien van eerste hulp. In totaal zijn er zeven personen met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Helaas kwam voor twee andere slachtoffers alle hulp te laat.

Dit kan u ook interesseren:

File op A6 na ongeval bij Oosterzee

Nieuwsuitkollum

Flinke vertraging door ongeval A32

René Wiegmink

Vrachtwagen raakt van de weg bij Marum

Ricardo
error: Deze content is beveiligd!