Image default
Friesland

Twee branden in dezelfde woning Oenemastate Leeuwarden

Leeuwarden – Op dinsdag 15 november rond half 9 s’avonds werd de brandweer gealarmeerd voor een brand in een schuur aan de Oenemastate in Camminghaburen.


Bewoners roken een brand geur achter hun woning, en zijn gaan kijken waar deze geur vandaan kwam. Toen ze in de schuur keken zagen ze een elektriciteitskabel die in de brand stond. Daarop heeft een van de buren tegen de bewoonster gezegd dat ze de deur moest dicht doen. Vlak daarna spreidde het vuur zich uit, waarop meteen de brandweer gebeld werd.

De brandweer had het vuur al snel onder controle, en heeft kunnen voorkomen dat de brand oversloeg naar nabijgelegen schuren. Het schuurtje waar de brand woedde is volledig verwoest, en smeulde nog een tijd na. Brandweerlieden hebben dakpannen van het schuurtje verwijderd om de smeulende resten te blussen.

Even later kregen hulpdiensten nog een melding van een brand in dezelfde woning. Ditmaal begon het brandje op de zolder. Volgens omstaanders is er wederom kortsluiting veroorzaakt, maar ditmaal door een magnetron.

Dit kan u ook interesseren:

Noordernieuws is gestopt in huidige vorm

Vlammenzee verwoest industriepand in Roden

SAR Nederland zoekt naar 48-jarige vermiste Drachster

error: Deze content is beveiligd!